Σε παραγωγική λειτουργία το ψηφιακό “Μητρώο Πολιτών”

mitroo politonΣτην ψηφιακή εποχή φιλοδοξεί να εισάγει την εξυπηρέτηση του πολίτη το “Μητρώο Πολιτών”, που τίθεται σε παραγωγική λειτουργία από τις 22 Ιανουαρίου 2018. Το νέο πληροφοριακό σύστημα εθνικής εμβέλειας του υπουργείου Εσωτερικών θα διασυνδέει 1.036  υπηρεσίες Ληξιαρχείου και 325 υπηρεσίες Δημοτολογίου, καθώς και το Ειδικό Ληξιαρχείο Αθηνών. Βασικός στόχος του νέου συστήματος είναι η απλοποίηση και η επιτάχυνση των διαδικασιών, καθώς και ο περιορισμός της περιττής γραφειοκρατίας με μείωση των υπογραφών και προοπτικά, με την απαλοιφή της υποχρέωσης του πολίτη να προσκομίζει πλήθος εγγράφων για απλές διοικητικές διαδικασίες.

Από τις 25 Μαΐου σε ισχύ οι νέοι κανόνες προστασίας δεδομένων

prostasia dedomenonΛίγο περισσότερες από 100 ημέρες απομένουν, πλέον, έως την έναρξη εφαρμογής των νέων κανόνων προστασίας των δεδομένων επί ευρωπαϊκού εδάφους. Χθες, η Επιτροπή δημοσίευσε κατευθυντήριες γραμμές, ώστε να διευκολυνθεί η εφαρμογή των νέων κανόνων προστασίας των δεδομένων απ’ όλους τους φορείς στην Ε.Ε. από την 25η Μαΐου. Οι κατευθυντήριες γραμμές περιγράφουν το τι θα πρέπει να κάνουν επιπλέον η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι εθνικές αρχές προστασίας δεδομένων και οι εθνικές διοικήσεις, ώστε να ολοκληρωθεί επιτυχώς το στάδιο της προετοιμασίας.

Ανακοίνωση διοργάνωσης SAP NOW Athens 2018

sap ahtens2018Η φετινή διοργάνωση δίνει έμφαση στις απαιτήσεις της νέας ψηφιακής εποχής, στις οποίες καλούνται να ανταποκριθούν σήμερα οι επιχειρήσεις , αναδεικνύοντας ότι «το μέλλον είναι πλέον εδώ».

Στην ψηφιακή εποχή που διανύουμε, οι ηγέτες των επιχειρήσεων που θέλουν να ξεχωρίσουν, οφείλουν να στοχεύουν στην κορυφή μέσω της χρήσης τεχνολογιών του μέλλοντος, αλλιώς κινδυνεύουν να μείνουν πίσω από τις εξελίξεις.

Τα νέα Privacy Tools των Windows 10 δείχνουν ποια δεδομένα συλλέγει η Microsoft

windows10-privacyΗ Microsoft δεν είχε τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας ως εταιρεία που συλλέγει προσωπικά δεδομένα στο βαθμό που το πράττουν στη Google ή στο Facebook, μέχρι που ήρθαν τα Windows 10!

Σε κάθε σχεδόν έκδοση και ενημέρωση, υπάρχουν ρυθμίσεις ιδιωτικότητας που εγείρουν ερωτηματικά και από την εταιρεία προσπαθούν κατά καιρούς να δώσουν εξηγήσεις, να κάνουν διορθώσεις και τώρα, ετοίμασαν ένα σετ εργαλείων που παρέχουν πληροφόρηση για το ποια δεδομένα αντλούνται από τους υπολογιστές και συλλέγονται.

Η Mastercard καθιερώνει τα biometrics για πιο ασφαλείς online αγορές

biometricsΗ Mastercard ανακοίνωσε ότι οι καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν χρήση biometrics, όπως τo δακτυλικό αποτύπωμα ή η αναγνώριση προσώπου, ως τρόπο ταυτοποίησής τους κατά την διάρκεια των online αγορών τους με τη Mastercard, από τον Απρίλιο του 2019.

Η αυξημένη διαθεσιμότητα των βιομετρικών δυνατοτήτων σε tablets και smartphones, καθώς και οι νέες κανονιστικές ρυθμίσεις της ΕΕ για ισχυρό έλεγχο ταυτότητας, αποδεικνύουν ότι είναι μια κατάλληλη χρονικά στιγμή για την παροχή λύσεων βιομετρικής επικύρωσης στις ψηφιακές πληρωμές.