#ScanEat…ο πιο προσωποποιημένος τρόπος για να παραγγείλεις...

scaneat horecaScanEat…ο πιο προσωποποιημένος τρόπος για να παραγγείλεις με μια κίνηση! Παρουσίαση των εφαρμογών μας για τη μηχανογράφηση των καταστημάτων εστίασης στη Horeca 2019! Σας περιμένουμε 8 - 11 Φεβρουαρίου 2019 στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo! HALL 2 STAND A25

Δείτε το video: https://youtu.be/AvZJBCkWNkU

 

 

Συμμετέχουμε με νέο περίπτερο στην 14η ΗORECA 2019

horeca2019

Η ΙΜΕ Πληροφορική, ανανεώνει τη συμμετοχή της στην HORECA 2019, στις 8 -11 Φεβρουαρίου 2019.  Με μεγάλη, χαρά σας περιμένουμε στο νέο μας περίπτερο HALL 2 / STAND A25.

Θα έχετε τη δυνατότητα να γνωρίσετε από κοντά τους ανθρώπους της εταιρείας μας, οι οποίοι θα σας βοηθήσουν να βρείτε τις πιο αξιόπιστες και ποιοτικές μηχανογραφικές λύσεις μας, που θα βελτιώσουν τη λειτουργία της επιχείρησή σας!

Η τεχνολογία μπορεί να βελτιστοποιήσει το κόστος στον ασφαλιστικό κλάδο

texnologia asfalistikaΝα επανασχεδιάσουν το επιχειρηματικό τους μοντέλο, αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες, ώστε να ικανοποιήσουν τις νέες απαιτήσεις του πελάτη, καλούνται σήμερα οι ασφαλιστικές εταιρείες. Για τον κλάδο, ο ψηφιακός μετασχηματισμός δεν αποτελεί πλέον απλή επιλογή, αλλά αναγκαία προϋπόθεση για τη βελτιστοποίηση του κόστους και τις επενδύσεις σε σύγχρονες και καινοτόμες ιδέες. Σύμφωνα με τη νέα έκθεση της EY, EY Insurance Outlook 2019, οι σημερινές έντονες πιέσεις στα περιθώρια κέρδους σημαίνουν ότι η αποδοτικότητα του κόστους, ένας διαρκής στόχος για όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες, είναι πιο σημαντική από ποτέ.

“Οι ασφαλιστές θα πρέπει να σχεδιάσουν με προσοχή λειτουργικά μοντέλα και να χρησιμοποιήσουν τεχνολογίες, οι οποίες θα μπορούν να αποδώσουν βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα βελτιώσεις κόστους και αποδόσεων”, αναφέρει η μελέτη. Μάλιστα, προσδιορίζει τις κορυφαίες τεχνολογίες, τις οποίες μπορούν να εξετάσουν οι ασφαλιστές, για τα προγράμματα μετασχηματισμού τους. Αυτές είναι το Blockchain, το Internet of Things και η Τεχνητή Νοημοσύνη. Το Blockchain για ταυτοποίηση, αναδοχή και απόδοση απαιτήσεων και το IoT για ακριβείς πολιτικές αναδοχής με τη χρήση δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, και τη μείωση ή την εξάλειψη απαιτήσεων, χρησιμοποιώντας συναφείς υπηρεσίες. Τέλος, την Τεχνητή νοημοσύνη για τη βελτίωση της εμπειρίας των πελατών με αποτελεσματικό τρόπο και για τον εξορθολογισμό της διαχείρισης απαιτήσεων, ειδικότερα για απλούστερες περιπτώσεις (π.χ. ζημιές αυτοκινήτου).

Διαδικτυακά μέσα
Ψηφιακό δείχνει να είναι το μέλλον και στο θέμα της διανομής των ασφαλιστικών προϊόντων. “Ωθούμενοι από τις εμπειρίες τους σε άλλους κλάδους, οι πελάτες αναμένουν να αυξήσουν τις συναλλαγές τους με τις ασφαλιστικές εταιρείες μέσω άμεσων, αλλά και διαδικτυακών μέσων, τα οποία διαθέτουν πλεονεκτήματα, καθώς εξασφαλίζουν αυξημένη διαφάνεια και καλύτερη εμπειρία”, διαπιστώνει η ΕΥ. Επιπλέον, η έρευνα αποκαλύπτει ότι οι πελάτες αναζητούν συμβουλές από τους ειδικούς, πριν λάβουν σημαντικές επενδυτικές αποφάσεις. Στην Αμερικανική Ήπειρο και την Ευρώπη, πολλοί ασφαλιστές επενδύουν στον τομέα του InsurTech, για να βελτιώσουν τη διανομή και να βελτιστοποιήσουν τα κόστη. Οι ασφαλιστές πολλές φορές δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις, αφενός του ρόλου που καλούνται να διαδραματίσουν σε ένα οικοσύστημα, το οποίο αναπτύσσεται με βάση τις αναδυόμενες τεχνολογίες, και, αφετέρου, του τρόπου συνεργασίας με τις InsurTech.

H έκθεση διαπιστώνει ότι επιτακτική προτεραιότητα για τους ασφαλιστές είναι να αποφασίσουν ποιες ικανότητες θα πρέπει να κατέχουν και να διαχειρίζονται οι ίδιοι, και ποιες να αναθέτουν σε τρίτους. Επιπλέον, οι ασφαλιστές πρέπει να ψηφιοποιήσουν τις απαρχαιωμένες εμπειρίες των πελατών τους και να αναπτύξουν μια βελτιωμένη πρόταση, που θα συμπληρώνεται από νέες συμβουλευτικές υπηρεσίες, οι οποίες θα ενισχύουν περαιτέρω την εμπιστοσύνη των πελατών.

Πηγή: http://www.sepe.gr

Η Ελλάδα 44η σε 125 χώρες στο Δείκτη Ανταγωνιστικότητας Ταλέντου 2019

ellada talentaΑδυναμία να εξελιχθεί σε κοιτίδα ταλέντων, γεγονός που θα ενίσχυε την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, εξακολουθεί να επιδεικνύει η Ελλάδα, η οποία αδυνατεί να δημιουργήσει, να προσελκύσει και να διατηρήσει τα ταλέντα. Στο φετινό παγκόσμιο Δείκτη Ανταγωνιστικότητας Ταλέντου (Global Talent Competitiveness Index-GTCI) η χώρα καταλαμβάνει την 44η θέση από τη 42η θέση που είχε κατακτήσει πέρυσι (σ.σ. στον περσινό Δείκτη είχαν συμπεριληφθεί 119 χώρες, ενώ στο φετινό 125). Όσον αφορά στην κατάταξη της Ελλάδας σε σχέση με χώρες της Ευρώπης, η θέση της χώρας παραμένει σταθερά στην 26η σε σύνολο 37 κρατών. Όπως και το 2018, ο πυλώνας στον οποίον η Ελλάδα αποδίδει καλύτερα είναι αυτός της “Διατήρησης”, ενώ η χειρότερη επίδοσή της σημειώνεται στη δυνατότητα προσέλκυσης ταλέντων.

Η χώρα μας, σύμφωνα με την έκθεση, κατατάσσεται στις χώρες υψηλού εισοδήματος, που ανήκουν στην Ευρώπη και η σχετική θέση της στην κατάταξη είναι χαμηλότερη από το μέσο όρο και στις δύο ομάδες: κατατάσσεται, δηλαδή, στην 41η θέση από τις 49 χώρες υψηλού εισοδήματος και στην 26η θέση ανάμεσα στις 37 ευρωπαϊκές χώρες με τις οποίες συγκρίνεται. Η ομάδα των “ανταγωνιστών” της Ελλάδας εντός Ευρώπης, ορίζονται ως χώρες υψηλού εισοδήματος ανάμεσα στις οποίες είναι και μεγάλες οικονομικές δυνάμεις, όπως η Γαλλία, η Γερμανία και η Μεγάλη Βρετανία.

Διατήρηση ταλέντων
Η καλή απόδοση της Ελλάδας στον πυλώνα της “Διατήρησης” οφείλεται, κυρίως, στην καλή επίδοση σε δείκτες που σχετίζονται με τον τρόπο ζωής. Η δεξαμενή των Δεξιοτήτων Υψηλού Επιπέδου (High Level Skills), συμπεριλαμβανομένης και της διαθεσιμότητας επιστημόνων και μηχανικών, μειώνει σημαντικά τα κενά αναφορικά με τις Δεξιότητες Παγκόσμιας Γνώσης (Global Knowledge Skills). Αυτό υποδηλώνει ότι ένας από τους τομείς που θα πρέπει να εστιάσει η Ελλάδα για την ανάπτυξη του επιχειρηματικού της ταλέντου θα πρέπει να είναι η εύρεση τρόπων με τους οποίους η σχετικά ισχυρή ομάδα μηχανικών και επιστημόνων θα μπορέσει να μετατραπεί σε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για την προώθηση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας.

Πρώτη η Ελβετία
Η έκθεση αναδεικνύει τις χώρες που ηγούνται της παγκόσμιας κατάταξης, όσον αφορά στην ανταγωνιστικότητά τους στο να δημιουργούν, να προσελκύουν και να διατηρούν τα ταλέντα. Στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης της ανταγωνιστικότητας ταλέντων, όπως και το 2018, βρίσκεται η Ελβετία, ενώ η Σιγκαπούρη και οι ΗΠΑ κατακτούν τη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα, όπως ακριβώς και πριν από ένα χρόνο. Ακολουθούν οι Σκανδιναβικές χώρες, με τη Νορβηγία στην 4η θέση, τη Δανία στην 5η, τη Φινλανδία στην 6η και τη Σουηδία στην 7η, ενώ έπονται Ολλανδία, Μεγάλη Βρετανία και Λουξεμβούργο.

Στις πρώτες δέκα θέσεις της κατάταξης βλέπουμε μόνο δύο χώρες εκτός Ευρώπης γεγονός που αποδεικνύει αφενός ότι η Ευρώπη παραμένει κυρίαρχος στην ανταγωνιστικότητα ταλέντων, αφετέρου ότι χώρες δυνατές στον τομέα εκπαίδευσης έχουν προβάδισμα στην προσέλκυση ταλέντων.

Στο αντίποδα, η Υεμένη είναι η χώρα που βρίσκεται τελευταία στην παγκόσμια κατάταξη ανταγωνιστικότητας ταλέντων, στην 125η θέση, κάτω από το Κονγκό που βρίσκεται στην 124η θέση και το Μπουρούντι στην 123η. Στο μεταξύ, περιοχές του κόσμου, όπως η Ασία, η Λατινική Αμερική και η Αφρική, σημειώνουν σταδιακή υποχώρηση στην κατάταξη.

Πρωταθλήτριες πόλεις
Η έκθεση αποκαλύπτει επίσης τις πόλεις, οι οποίες παίζουν καίριο ρόλο ως κοιτίδες ταλέντων και επηρεάζουν καθοριστικά το παγκόσμιο σκηνικό. Αυτή η ενίσχυση της σημασίας του ρόλου των πόλεων, οφείλεται στη μεγαλύτερη ευελιξία και στην δυνατότητα τους να προσαρμόζονται στις νέες τάσεις γρηγορότερα. Οι πόλεις ως εύκαμπτες οικονομικές μονάδες,  μπορούν να αλλάζουν πιο γρήγορα τις πολιτικές τους, γεγονός που τις καθιστά πιο ελκυστικές για τα ταλέντα και ιδιαίτερα τα επιχειρηματικά. Η Αθήνα κατατάσσεται στην 48η θέση ανάμεσα στις 114 πόλεις του Δείκτη. Οι κορυφαίες εξ αυτών παρουσιάζουν γενικά πολύ καλή απόδοση σε όλους τους πυλώνες. Η ηγέτιδα πόλη - η Ουάσιγκτον, DC - αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα, καθώς είναι πρώτη στην κατάταξη των πόλεων σε τρείς από τους πέντε πυλώνες. Ο αυξανόμενα καθοριστικός ρόλος των πόλεων ως επιχειρηματικά κέντρα προσέλκυσης ταλέντων αναδεικνύει, επίσης, την σημασία ανάπτυξης ισχυρών και ζωντανών οικοσυστημάτων, ιδίως γύρω από την έννοια της καινοτομίας. Την Ουάσιγκτον ακολουθούν η Κοπεγχάγη, το Όσλο, η Βιέννη, η Ζυρίχη, η Βοστόνη, το Ελσίνκι, η Νέα Υόρκη, το Παρίσι και η Σεούλ.

Η έκθεση
Η έκθεση GTCI για το 2019 δημοσιεύθηκε από το INSEAD σε συνεργασία με τον Όμιλο Adecco και την Tata Communications. Αναδεικνύει δε τα επίπεδα της ανταγωνιστικότητας των ταλέντων σε παγκόσμια κλίμακα εξετάζοντας 68 μεταβλητές. Η έκδοση του 2019 καλύπτει 125 εθνικές οικονομίες και 114 πόλεις (αντιστοίχως 119 και 90 το 2018), καλύπτοντας όλες τις εισοδηματικές ομάδες και τα επίπεδα ανάπτυξης.

Πηγή: http://www.sepe.gr

Ημερίδα ΣΚΕΑΝΑ με τη συμμετοχή της ΙΜΕ Πληροφορική

IMG-25df1069e9beb1a549c6e30ea4793ef5-VΣυμμετοχή της IME πληροφορική​ στην Ημερίδα που διοργάνωσε ο ΣΚΕΑΝΑ χθες στον Πολυχώρο Royal, με ομιλητή τον Δημήτρη Παπανικολάου, από το εμπορικό τμήμα της IΜΕ παρουσιάζοντας τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η μηχανογράφηση των καταστημάτων εστίασης μέσω της εφαρμογής μας imePOS​.