ScanEat…μια νέα, καινοτόμος εφαρμογή για παραγγελίες...

53480586 2895312440482556 8462828445078913024 nScanEat…μια νέα, καινοτόμος εφαρμογή για παραγγελίες delivery & takeaway μέσω smartphones και tablets.

Ο πιο προσωποποιημένος τρόπος για να παραγγείλεις με μια κίνηση!!!

Δείτε την εφαρμογή μας: https://scaneat.gr/

Τα “έξυπνα” ηχεία θα ξεπεράσουν τα tablets έως το 2021

exipna ixeiaΕξαιρετική δυναμική επιδεικνύει η νεόκοπη αγορά των “έξυπνων” ηχείων (smart speakers), που λειτουργούν ως ψηφιακοί βοηθοί, όπως το Google Home, το Echo της Amazon ή το HomePod της Apple. Τη δυναμική αυτή υποδηλώνει το γεγονός ότι αυτού του είδους οι συσκευές αναμένεται, έως το 2021, να ξεπεράσουν την εγκατεστημένη βάση των tablets σε παγκόσμιο επίπεδο. Η αγορά των “έξυπνων” ηχείων, σύμφωνα με report της εταιρείας Canalys, θα αυξηθεί φέτος κατά 82% και από τα 114 εκατ. συσκευές το 2018 να φθάσει τα 207,9 εκατ. συσκευές φέτος, αριθμός ο οποίος αναμένεται να διευρυνθεί στα 600 εκατ. “έξυπνα” ηχεία έως το 2021. Μάλιστα, η εκτίμηση είναι ότι ο χώρος των “έξυπνων” ηχείων θα συνεχίσει να σημειώνει εκρηκτική αύξηση τα επόμενα χρόνια σε όλο τον κόσμο.

Το 2018 ήταν το καθοριστικό έτος για την υιοθέτηση των “έξυπνων” ηχείων. H αγορά των smart speakers έδειξε τη δυναμική της ήδη από το 2018, οπότε πέτυχε τον ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης από οποιαδήποτε άλλη κατηγορία καταναλωτικών προϊόντων τεχνολογίας, ακόμη και από δημοφιλείς νέες τεχνολογίες, όπως η Εικονική και η Επαυξημένη Πραγματικότητα ή το mobile. Πάντως, μια παγκόσμια τάση, που εντοπίζουν οι αναλυτές της Canalys, είναι ότι, ενώ η υιοθέτηση των “έξυπνων” ηχείων για οικιακή χρήση από τους καταναλωτές είναι ταχύτατη, δεν συμβαίνει το ίδιο με τη διείσδυση σε εμπορικό επίπεδο.

Ηγέτιδες δυνάμεις
Στις ΗΠΑ, που διαθέτουν την πιο “ώριμη” αγορά για smart speakers, παγκοσμίως και τη μεγαλύτερη εγκατεστημένη βάση χρηστών, οι πωλήσεις αναμένεται να αυξηθούν κατά 46% φέτος φθάνοντας στα 90 εκατ. συσκευές, αντιπροσωπεύοντας ποσοστό 42,2% της συνολικής αγοράς. Η υψηλή διείσδυση της ευρυζωνικότητας, η έντονη δυναμική για την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και η μείωση των φραγμών σε επίπεδο τιμών, είναι οι παράγοντες που τροφοδοτούν την ανάπτυξη της αμερικανικής αγοράς smart speakers. Στις δε ασιατικές χώρες, η ανάπτυξη θα είναι ακόμη ταχύτερη κατά το τρέχον έτος: στην Κίνα το πρόσημο θα είναι θετικό κατά 166%, με τις πωλήσεις να αυξάνονται στα 59,9 εκατ. συσκευές. Στη Νότια Κορέα η ποσοστιαία ανάπτυξη θα είναι της τάξης του 132%, ενώ στην Ιαπωνία η άνοδος θα κινηθεί στα επίπεδα του 131%.

Η αγορά των “έξυπνων” ηχείων στον Καναδά αναμένεται να ενισχυθεί κατά 80%, στη Γερμανία ο ρυθμός ανάπτυξης θα είναι 49%, ενώ στην Αυστραλία 47%.

Να σημειωθεί ότι τα “smart speakers”, εκτός από συμβατικά ηχεία, λειτουργούν ως “έξυπνοι” ψηφιακοί βοηθοί, αφού μπορούν να δώσουν συμβουλές για το τι μουσική να ακούσει ο χρήστης, να ενημερώσουν για τον καιρό, να στείλουν μηνύματα, ακόμη και να ρυθμίσουν τη θερμοκρασία του χώρου - στην περίπτωση που ο χώρος είναι “έξυπνος” και μπορεί να λάβει την εντολή του ηχείου.

Πηγή: http://www.sepe.gr

Στα online κανάλια πωλήσεων επενδύουν τα ελληνικά σουπερμάρκετ

super marketΕκτεταμένες επενδύσεις στις ψηφιακές τεχνολογίες, τα online κανάλια πώλησης και την ηλεκτρονική επικοινωνία με τον πελάτη, έχουν πραγματοποιήσει την τελευταία πενταετία οι αλυσίδες σουπερμάρκετ στην Ελλάδα. Οι συγκεκριμένες επενδύσεις περιλαμβάνονται μεταξύ αυτών, που υλοποίησε - κατά κύριο λόγο - ο κλάδος την πενταετία 2013-2018. Σύμφωνα με στοιχεία, τα οποία δημοσιοποίησε το Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ), οι συνολικές επενδύσεις των σουπερμάρκετ στη χώρα το συγκεκριμένο διάστημα, ανήλθαν σε €1,5 δις. Αφορούσαν δε κυρίως την ανάπτυξη των δικτύων με την προσθήκη καταστημάτων νέας γενιάς, τον εκσυγχρονισμό των αποθηκών, του δικτύου διανομής και του στόλου των οχημάτων, τις ψηφιακές τεχνολογίες και τα ψηφιακά κανάλια επικοινωνίας/πωλήσεων, τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων καταστημάτων για αναβάθμιση της εμπειρίας των καταναλωτών, καθώς και την εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού.

“Οι συγκεκριμένες επενδύσεις θέτουν τις βάσεις για αύξηση της παραγωγικότητας, την είσοδο σε νέες αγορές όπως το food-to-go, την ανταπόκριση στις αναδυόμενες τάσεις των καταναλωτών και τη λειτουργία στο ψηφιακό περιβάλλον”, αναφέρει σχετικά το ΙΕΛΚΑ.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, προκειμένου να συνεχίσουν να ανταποκρίνονται σε αυτές τις απαιτήσεις, οι αλυσίδες σουπερμάρκετ στην Ελλάδα θα συνεχίσουν να επενδύουν, με τις επενδύσεις να κινούνται σε υψηλά επίπεδα τα επόμενα χρόνια και να ξεπερνούν ετησίως τα €250 εκατ.

Επενδύσεις
Από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το ΙΕΛΚΑ, το πάγιο ενεργητικό των αλυσίδων σουπερμάρκετ στην Ελλάδα την τελευταία πενταετία - παρά τις όποιες αλλαγές έχουν πραγματοποιηθεί - αυξήθηκε κατά περίπου 18%, κάτι που μεταφράζεται σε ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης περί το 3%. Το 2017 τα πάγια των αλυσίδων σουπερμάρκετ, που δημοσιεύουν οικονομικές καταστάσεις ανέρχονταν σε €3,8 δις έναντι €3,3 δις το 2012. Τα στοιχεία των παγίων των εταιρειών παρουσιάζουν αυξήσεις κάθε χρόνο, οι οποίες - ειδικά τα έτη 2016 και 2017 - ήταν ιδιαίτερα μεγάλες, λόγων των μεταφορών παγίων από τις εξαγορασθείσες εταιρείες στους νέους ομίλους και εταιρείες. Χαρακτηριστικό είναι ότι, ειδικά μετά το 2013, η αύξηση των παγίων ξεπερνά τα €100 εκατ. ανά έτος, ενώ και οι αποσβέσεις των παγίων ανά έτος παραμένουν σταθερές περί τα €120 εκατ.

“Όλοι οι νέοι όμιλοι και εταιρείες, κατά κανόνα, δεν έκλεισαν παρά ελάχιστα καταστήματα, επενδύοντας σημαντικά ποσά στη διαμόρφωση ενός ομοιογενούς και αποδοτικού δικτύου, κάτι που αφορά εκτός από τα ίδια τα καταστήματα και τις λοιπές αναγκαίες υποστηρικτικές υποδομές, για παράδειγμα αποθήκες, μεταφορές, τεχνικός εξοπλισμός, υποδομές και συστήματα”, αναφέρει το ΙΕΛΚΑ, προσθέτοντας ότι η αποδοτικότητα των επενδύσεων αυτών θα πρέπει να κριθεί σε βάθος χρόνου.

Πηγή: http://www.sepe.gr

Ανοδικά θα κινηθεί η παγκόσμια αγορά Πληροφορικής το 2019

anodos pliroforikiΑνοδικά θα κινηθεί το 2019, αλλά και το επόμενο έτος, η παγκόσμια αγορά Πληροφορικής, καθώς τόσο οι καταναλωτές, όσο και οι επιχειρήσεις, αλλά και ο Δημόσιος τομέας, θα συνεχίσουν να επενδύουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό. Ως αποτέλεσμα, οι δαπάνες για το ΙΤ θα έχουν ανοδική πορεία, με την αξία της αγοράς να αυξάνεται κατά 1,1% σε ετήσια βάση το 2019 και να φθάνει τα $3,79 τρις, ενώ το 2020 η άνοδος θα είναι μεγαλύτερη και συγκριμένα κατά 3,6%, που σε απόλυτα μεγέθη μεταφράζεται σε $3,925 τρις. Πάντως, σύμφωνα με την Gartner, στην οποία ανήκει η παραπάνω πρόβλεψη, η συγκεκριμένη επίδοση είναι υποδεέστερη από τις αρχικές εκτιμήσεις της εταιρείας. Η αναθεώρηση των εκτιμήσεων επί τα χείρω, όπως σημειώνουν οι αναλυτές, σχετίζεται με τις συναλλαγματικές ισοτιμίες και την πορεία του δολαρίου στην παγκόσμια αγορά συναλλάγματος.

Από τις επιμέρους κατηγορίες της παγκόσμιας αγοράς Πληροφορικής, τα συστήματα για data centers θα είναι ο τομέας που θα δει τη μεγαλύτερη πτώση εντός τους τρέχοντος έτους, με τη μείωση να τοποθετείται στο 2,8% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα. Η κακή επίδοση της κατηγορίας συνδέεται με την πτώση της μέσης τιμής πώλησης στην αγορά των servers. Πάντως, το 2020 το πρόσημο στην κατηγορία των data centers θα είναι θετικό, με την αξία της συγκεκριμένης αγοράς να διευρύνεται κατά 1,7%. Στον αντίποδα, θετική θα είναι η πορεία της παγκόσμιας αγοράς του λογισμικού τόσο το 2019, όσο και το 2020.

Δυναμικά το Λογισμικό
Η μετάβαση από το παραδοσιακό μοντέλο δαπανών Πληροφορικής (noncloud) σε λύσεις επιχειρηματικού λογισμικού βασισμένες στο cloud είναι αυτή που τροφοδοτεί την άνοδο στην κατηγορία του λογισμικού, η αξία της οποίας αναμένεται να αυξηθεί κατά 7,1% και να διαμορφωθεί σε $427 δις, από $399 δις το 2018, ενώ για το 2020 η αγορά θα ενισχυθεί εκ νέου αυτή τη φορά κατά 8,2%.

Από τις επιμέρους κατηγορίες της αγοράς software, το λογισμικό εφαρμογών είναι αυτό που θα έχει τη μεγαλύτερη ανάπτυξη, ενώ θετική θα είναι και η πορεία του λογισμικού υποδομών, κυρίως, στον τομέα integration platform as a service (iPaaS) και application platform as a service (aPaaS).

Στο μεταξύ, αύξηση αναμένεται και στην κατηγορία των υπηρεσιών Πληροφορικής, η αξία της οποίας θα διευρυνθεί κατά 3,5% φέτος, φθάνοντας το $1,016 τρις, ενώ και το 2020 το πρόσημο θα είναι θετικό κατά 4,8% με αξία αγοράς στο $1,065 τρις.

Αναδυόμενες κατηγορίες
Σημαντική συμβολή στις συνολικές δαπάνες για την Πληροφορική τόσο φέτος, όσο και για τα επόμενα χρόνια, θα έχουν, σύμφωνα με την ανάλυση της Gartner, αναδυόμενες τεχνολογίες, όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη (Artificial Intelligence-AI). Μόνο για το 2019, οι οργανισμοί και οι επιχειρήσεις, παγκοσμίως, εκτιμάται ότι θα έχουν οφέλη της τάξης των $1,9 τρις από τη χρήση του ΑΙ μόνο φέτος. ”Οι επιλογές των CIOs σχετικά με τις τεχνολογικές επενδύσεις είναι κρίσιμες για την επιτυχία της ψηφιακής επιχείρησης. Ανατρεπτικές αναδυόμενες τεχνολογίες, όπως η τεχνητή νοημοσύνη (AI), μετασχηματίζουν πλήρως τα επιχειρηματικά μοντέλα των επιχειρήσεων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Η AI έχει σημαντικό αντίκτυπο στις δαπάνες Πληροφορικής”, σχολιάζει η Gartner. Υπογραμμίζοντας τη σημασία αναδυόμενων τεχνολογιών, όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη, για τη συνολική αγορά Πληροφορικής, οι αναλυτές τονίζουν ότι η AI δεν είναι ένα προϊόν, αλλά ένα πραγματικά ολοκληρωμένο οικοσύστημα τεχνολογίας, καθώς ενσωματώνεται σε πολλά υφιστάμενα προϊόντα και υπηρεσίες.

Πηγή: sepe.gr

Στους καλύτερους εργοδότες στην Ελλάδα οι εταιρείες Τεχνολογίας

ergodoters texnologiasΣημαντική εκπροσώπηση έχει, για ακόμη μία χρονιά, ο ευρύτερος κλάδος της Τεχνολογίας μεταξύ των εταιρειών, οι οποίες διακρίνονται για το εργασιακό περιβάλλον που προσφέρουν στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του “Great Place to Work Hellas” και της έρευνας “Best Workplaces 2019”, της μεγαλύτερης έρευνας αξιολόγησης του εργασιακού περιβάλλοντος στην Ελλάδα, οι εταιρείες Τεχνολογίας έχουν και το 2019 δυναμική παρουσία. Το “Great Place to Work Hellas” ανακοίνωσε την Κυριακή 7 Απριλίου 2019, τα αποτελέσματα για το τρέχον έτος, γνωστοποιώντας τα ονόματα των επιχειρήσεων, που διακρίνονται για το περιβάλλον εργασίας που προσφέρουν.

Στην έρευνα “Best Workplaces 2019”, η οποία διεξήχθη για 17η συνεχή χρονιά στη χώρα µας, διακρίνονται 25 επιχειρήσεις, οι οποίες χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες, ανάλογα µε τον αριθμό των εργαζομένων: 10 “µεγάλες” επιχειρήσεις, που απασχολούν πάνω από 251 εργαζόμενους, 10 “µεσαίες” εταιρείες, που απασχολούν από 50 έως 250 εργαζόμενους και 5 “µικρές” επιχειρήσεις, που απασχολούν από 20 έως 49 εργαζόμενους.

Στην κατηγορία των εταιρειών με περισσότερους από 251 εργαζόμενους για το 2019 από τον κλάδο της Πληροφορικής διακρίθηκε η Epsilon Net, που βρέθηκε φέτος στη δεύτερη θέση, ενώ την τέταρτη κατέκτησε η Πλαίσιο Computers. Την έκτη θέση κατέλαβε - από τον ευρύτερο κλάδο της Τεχνολογίας, η Victus Networks, ενώ στην όγδοη η Β. ΚΑΥΚΑΣ.

Καλύτερο περιβάλλον
Στην κατηγορία με 50-250 εργαζόμενους τον κλάδο της Τεχνολογίας εκπροσωπεί στη λίστα με τις επιχειρήσεις που προσφέρουν το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον η ελληνική Workable, που βρίσκεται στην τρίτη θέση, ενώ την όγδοη καταλαμβάνει η Performance Technologies. Τέλος, στην κατηγορία 20-49 εργαζόμενοι η εταιρεία Sleed στη δεύτερη θέση και η Convert Group στην τρίτη εκπροσωπούν τον ευρύτερο χώρο της τεχνολογίας στην κατάταξη των επιχειρήσεων με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα για το 2019.

Η αξιολόγηση
Η αξιολόγηση των εταιρειών ολοκληρώθηκε το Φεβρουάριο του 2019. Συνολικά, δήλωσαν συμμετοχή 53 εταιρείες από διάφορους κλάδους της αγοράς, οι οποίες απασχολούν περισσότερους από 23.500 εργαζόμενους. Η μεγαλύτερη εταιρεία απασχολεί κοντά στους 7.000 εργαζόμενους, ενώ η μικρότερη 22. Από τις συμμετέχουσες εταιρείες οι 25 είναι αμιγώς Ελληνικές και οι 28 πολυεθνικές.

Η έρευνα, η οποία διεξάγεται με ανώνυμα ερωτηματολόγια, στηρίζεται - κατά κύριο λόγο - στην άποψη που έχουν οι εργαζόμενοι για την εταιρεία τους. Το Great Place to Work®, με εκπροσώπηση σε περισσότερες από 55 χώρες σε όλο τον κόσμο, ερευνά και αξιολογεί επιχειρήσεις, για περισσότερα από 30 χρόνια, με στόχο το “χτίσιμο μιας καλύτερης κοινωνίας, βοηθώντας τις εταιρείες να βελτιώσουν το εργασιακό τους περιβάλλον”.

Πηγή: http://www.sepe.gr