Η Dell λανσάρει laptops με επεξεργαστές Ryzen

dell laptopsΗ Dell δεν χρησιμοποιούσε επεξεργαστές τής AMD στους υπολογιστές της, όμως αυτό φαίνεται πως μόλις άλλαξε, αφού λανσάρισε Inspiron laptops με τους πρόσφατους Ryzen. Πιο συγκεκριμένα, ξεκινώντας από τις ΗΠΑ, διαθέτει τέσσερις φορητούς υπολογιστές στη σειρά Inspiron 17 5000 με τις APU Ryzen 3 και Ryzen 5 με ενσωματωμένα γραφικά Vega. Τα τέσσερα μοντέλα έχουν οθόνη διαγωνίου 17,3 ιντσών με ανάλυση 1080p, 2 θύρες USB 3.1, μία USB 2.0, μία HDMI 1.4b και αναγνώστη καρτών SD.

Η σύνθεση των πιο αδύναμων μοντέλων έχουν επεξεργαστές Ryzen 3 2200U και περιλαμβάνει μνήμη DDR4-2400 μεγέθους 8GB και σκληρό δίσκο 1TB στις 5.400 RPM και έχουν κόστος 679,99 δολάρια.

Η Canon επεκτείνει το δίκτυο των συνεργατών της στην Ελλάδα

canon logoΗ Canon ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας της με την Info Quest Technologies, η οποία εκτός από τη διανομή των καταναλωτικών προϊόντων και εκτυπωτών της Canon που έχει από το 2014, θα δραστηριοποιείται και στη διανομή προϊόντων που απευθύνονται στις επιχειρηματικές λύσεις.

Οι συνεργάτες της Info Quest Technologies θα αποκτήσουν πρόσβαση τόσο στα ψηφιακά πολυλειτουργικά μηχανήματα για περιβάλλον γραφείου, όσο και στα μοντέλα εκτυπωτών μεγάλου φορμά της Canon. Επιπλέον, η Info Quest Technologies θα διανέμει και τα αντίστοιχα αναλώσιμα των συσκευών.

Microsoft και LinkedΙn ενώνουν τις δυνάμεις τους

microsoft linkedinΗ Microsoft σε συνεργασία με το LinkedIn διοργάνωσαν για πρώτη φορά ένα κοινό event όπου στελέχη τμημάτων HR είχαν την ευκαιρία να ακούσουν, από τους πλέον ειδικούς, για την ενδυνάμωση του ρόλου του HR μέσα από τις νέες δυνατότητες που προσφέρει το LinkedIn και τα τεχνολογικά εργαλεία της Microsoft, καθώς και να μοιραστούν insights και tips από την ελληνική και διεθνή αγορά.

Θέματα όπως η προσέλκυση και διατήρηση ταλέντων, η αύξηση της δέσμευσης των εργαζομένων (employee engagement), η ενίσχυση του employer branding και η διεύρυνση του ρόλου του HR leader συζητήθηκαν εκτενώς, ενώ οι ειδικοί του LinkedIn και της Microsoft εστίασαν επίσης, στο πώς η τεχνολογία δημιουργεί ένα νέο περιβάλλον εργασίας, αλλά και ένα διαφορετικό ρόλο για τα στελέχη HR.

Από την Ασία προήλθε σχεδόν το ήμισυ των παγκόσμιων δοκιμών 5G

5g europeΕντονότατη κινητικότητα επέδειξε ο πλανήτης το 2017, όσον αφορά τα δίκτυα επόμενης γενιάς και την τεχνολογία 5G. Ο αριθμός των δοκιμών 5G, παγκοσμίως, τριπλασιάστηκε κατά το περασμένο έτος, με την Ασία να αντιπροσωπεύει σχεδόν το ήμισυ των δοκιμών. Συγκεκριμένα, από τις 72 δοκιμές 5G, που πραγματοποιήθηκαν το 2017, ποσοστό 43% προερχόταν από την περιοχή της Ασίας.

Σύμφωνα με νέα έκθεση της Viavi Solutions, συνολικά, 31 φορείς εκμετάλλευσης στην Ασία-Ειρηνικό δοκιμάζουν 5G, ενώ εννέα συμμετέχουν σε δοκιμές πεδίου, συμπεριλαμβανομένων των φορέων κινητής τηλεφωνίας SK Telecom, KT και LG Uplus με έδρα τη Νότια Κορέα, China Mobile και China Unicom και NTT Docomo στην Ιαπωνία. Στο μεταξύ, άλλοι δέκα φορείς σε επτά χώρες της περιοχής APAC διεξάγουν δοκιμές εργαστηρίου 5G.

H Xiaomi παρουσίασε gaming laptop

xiaomiH Xiaomi παρουσίασε το πρώτο της gaming laptop σε εκδήλωση στη Σανγκάη. Το Mi Gaming Laptop έχει σώμα από βουρτσισμένο αλουμίνιο και μέγιστο πάχος 20,9mm, οθόνη με διάσταση 15,6 ίντσες, περιθώρια 9,9mm και ανάλυση Full HD.

Το πληκτρολόγιο έχει φωτισμό RGB, όπως αναμενόταν για το είδος του φορητού, όμως επιπλέον, υπάρχουν και τέσσερις ζώνες με φωτισμό RGB σε τέσσερα διαφορετικά σημεία περιμετρικά της συσκευής. Επίσης, το πληκτρολόγιο έχει πέντε προγραμματιζόμενα πλήκτρα.