Η Seagate λανσάρει 14TB Hard Drives

seagate 14tbΟι SSD δίσκοι έχουν κρατήσει καιρό τώρα στο στέμμα του local storage performance, με το χάσμα ανάμεσα στους σκληρούς δίσκους και την flash storage να αυξάνεται ακόμη περισσότερο από τότε που εμφανίστηκαν οι μονάδες M.2 PCI Expres. Ωστόσο, οι μηχανικοί σκληροί δίσκοι εξακολουθούν να κερδίζουν αν η κύρια μέριμνα σας είναι η ποσότητα αποθηκευτικού χώρου που προσφέρεται. Σήμερα, η Seagate μας υπενθύμισε ακριβώς το χάσμα που υπάρχει μεταξύ HDD και SSD από την άποψη αυτή, κυκλοφορώντας τρία διαφορετικά είδη 14TB σκληρών δίσκων.

Ίσως έχετε παρατηρήσει έναν "κοινό παράγοντα" τα τελευταία χρόνια από τους κατασκευαστές σκληρών δίσκων. Πλέον, δεν είναι απλά μια υπόθεση να προσφέρουμε σκληρούς δίσκους διαφορετικών χωρητικοτήτων, αλλά αντ 'αυτού η επιλογή θα βασίζεται στο που σκοπεύουμε να χρησιμοποιήσουμε τον σκληρό. Θα είναι για γενική χρήση σε έναν επιτραπέζιο υπολογιστή; Χρησιμοποιείται ως μέρος ενός NAS; Ή μέρος ενός συστήματος αφιερωμένου σε μια μόνο εργασία όπως η εγγραφή βίντεο;

Έχοντας αυτό στο νου της, η Seagate ξεκίνησε 14TB εκδόσεις των σκληρών δίσκων Barracuda (compute), IronWolf (NAS) και SkyHawk (surveillance).

Οι νέοι 14TB σκληροί αντικαθιστούν τα μοντέλα 12TB στην κορυφή των προσφορών της Seagate. Για desktop PC γενικού σκοπού για τους καταναλωτές, το 14TB Barracuda Pro είναι ο σκληρός επιλογής. Γυρίζει σε 7,200rpm και συμπληρώνεται από μια προσωρινή μνήμη 256MB που επιτρέπει τη διατήρηση ρυθμών δεδομένων 250MB / s. Η μονάδα διαθέτει μια πλήρης πενταετή εγγύηση με όριο φόρτου εργασίας 300TB / έτος. Η Seagate περιλαμβάνει επίσης δύο χρόνια υπηρεσιών ανάκτησης δεδομένων διάσωσης, δίνοντάς σας μία ανακούφιση για την ανάκτηση δεδομένων.

Υπάρχουν για την ακρίβεια δύο δίσκοι NAS 14TB διαθέσιμοι, με τη μορφή IronWolf και IronWolf Pro. Το IronWolf περιλαμβάνει ένα Health Management system, αισθητήρες περιστροφικών κραδασμών και κάθε μονάδα είναι σχεδιασμένη για να είναι πάντα ενεργή. Η εγγύηση είναι τρία χρόνια και η Seagate θέτει την διάρκεια ζωής του δίσκου στις ένα εκατομμύριο ώρες. Οι διαφορές με το IronWolf Pro είναι ότι συμπεριλαμβάνονται δύο έτη διάσωσης δεδομένων και η διάρκεια ζωής του αυξάνεται στις 1,2 εκατομμύρια ώρες σε συνδυασμό με μια πενταετή εγγύηση.

Τέλος, έχουμε το SkyHawk, το οποίο προορίζεται για surveillance δραστηριότητες. Κάθε μονάδα περιλαμβάνει ImagePerfect firmware για να εξασφαλίζει την απρόσκοπτη λήψη βίντεο, ένα σύστημα Health Management, τη δυνατότητα εγγραφής από έως και 64 HD κάμερες ταυτόχρονα και υποστηρίζεται από μια τριετή εγγύηση με διάρκεια ζωής στις ένα εκατομμύριο ώρες. Αν έχετε έναν δικτυακό καταγραφέα βίντεο ή ένα DVR επιτήρησης, τότε αυτός είναι ο δίσκος για εσάς. Στα 14TB μπορεί να καταγράψει πάνω από 9.345 ώρες HD βίντεο, το οποίο έχει αξία 389 ημέρες.

Όπως αναφέρουν το Tom's Hardware, το 14TB Barracuda Pro αναμένεται να κοστίσει $ 580/500,80 €, το 14TB IronWolf $ 530/457,63 € και η έκδοση IronWolf Pro είναι στα $ 600/518,07 €. Τέλος, το 14TB SkyHawk αναμένεται στα $ 510/440,36 €. Όσον αφορά τη διαθεσιμότητα, πωλούνται από σήμερα, αλλά μπορεί να πάρει λίγο χρόνο για να φτάσει το απόθεμα στον επιλεγμένο λιανοπωλητή σας.

Πηγή: https://gr.pcmag.com

Η Sony παρουσιάζει την πιο γρήγορη και πιο ανθεκτική κάρτα μνήμης SD στον κόσμο

sony sd touchΗ Sony ανακοίνωσε μια νέα καινοτομία στα μέσα αποθήκευσης με τo λανσάρισμα της UHS-II κάρτας μνήμης SD της σειράς “SF-G TOUGH specification”.

Ικανοποιώντας την ανάγκη των φωτογράφων, για τους οποίους είναι πολύ σημαντικό να παραμένουν οι φωτογραφίες τους ασφαλείς όταν αφαιρούνται οι κάρτες SD από τη φωτογραφική τους μηχανή, η νέα σειρά SF-G TOUGH specification συνδυάζει τις πιο γρήγορες ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής στον κόσμο και ένα εξαιρετικά στιβαρό, άκαμπτο σχεδιασμό έως 180N, με αντοχή σε πτώση έως και από 5 μέτρα. Για τους φωτογράφους που αγωνίζονται ενάντια στους εξωτερικούς παράγοντες και τα στοιχεία της φύσης για να τραβήξουν το τέλειο πλάνο, η σειρά καρτών μνήμης SD SF-G TOUGH specification είναι, επίσης, αδιάβροχη με βαθμό προστασίας IPX8 και ανθεκτική στη σκόνη με βαθμό προστασίας IP6X.

Η νέα σειρά SD καρτών SF–G TOUGH specification είναι 18 φορές πιο ανθεκτική από τις standard SD[i], με την πρώτη μονολιθικού τύπου κατασκευή στον κόσμο (μονοκόμματη φόρμα, χωρίς κενό στην κάρτα) και υλικά υψηλής σκληρότητας, σε αντίθεση με συμβατικές SD κάρτες που αποτελούνται από ένα λεπτό σύνολο 3 τεμαχίων. Προστατεύονται από τις φυσικές ζημιές που μπορεί να επηρεάσει τις συμβατικές κάρτες SD, όπως φθορές στο πλαστικό περίβλημα, στο κλείδωμα προστασίας δεδομένων και στις πλευρές σύνδεσης.

Αυτό έχει επιτευχθεί χάρη στην νέα τεχνολογία που την καθιστά την πρώτη κάρτα μνήμης SD στον κόσμο χωρίς εσωτερικά στηρίγματα και χωρίς κανένα διακόπτη προστασίας εγγραφής. Αυτή η εξέλιξη διασφαλίζει ότι η σειρά SF–G TOUGH specification είναι πολύ πιο άκαμπτη, ενώ τα εύθραυστα τμήματα έχουν αφαιρεθεί εξ’ ολοκλήρου, ενώ έχει κατασκευαστεί από τη Sony, ώστε να παρέχει την καλύτερη ισορροπία σκληρότητας και ανθεκτικότητας. Πλήρως ασφαλής με ενιαία φόρμα, δεν επιτρέπει την εισροή νερού, σκόνης ή βρωμιάς στην κάρτα, φτάνοντας στον υψηλότερο βαθμό προστασίας (IPX8) και ανθεκτικότητας στη σκόνη (IP6X).

Απελευθερώστε την δύναμη της κάμερας

Στο πλαίσιο της τάσης που ξεκινά από τη Sony, οι “mirrorless” φωτογραφικές μηχανές πλήρους καρέ, όπως οι σειρές α9 και α7, παρουσιάζουν όλο και καλύτερες επιδόσεις τόσο στη φωτογραφία όσο και στο βίντεο. Αυτές οι κάμερες κορυφαίας τεχνολογίας βασίζονται σε γρήγορες κάρτες μνήμης για να μεγιστοποιήσουν την απόδοσή τους, και με τους επαγγελματίες φωτογράφους να χρησιμοποιούν κάρτες SD πιο συχνά, οι χρήστες απαιτούν επίπεδα αξιοπιστίας και αντοχής που σχετίζονται με άλλους επαγγελματικούς τύπους καρτών. Με την μεγαλύτερη ταχύτητα εγγραφής στον κόσμο, έως και 299MB/s, ελαχιστοποιείται ο χρόνος εκκαθάρισης buffer, γεγονός που επιτρέπει στον φωτογράφο να τραβήξει πολλά καρέ ανά δευτερόλεπτο και να καταγράψει τη σκηνή που θέλει. Η σειρά SF–G TOUGH specification υποστηρίζει επίσης το V90, το υψηλότερο πρότυπο στην κατηγορία ταχύτητας βίντεο, καθιστώντας την ιδανική για λήψη βίντεο υψηλής ανάλυσης.

Επιπλέον, η μεταφορά φωτογραφιών και αρχείων βίντεο υψηλής ανάλυσης γίνεται απλή με την σειρά SF–G TOUGH specification, χάρη στην ταχύτητα ανάγνωσης έως 300MB/s. Είναι η πιο γρήγορη ταχύτητα στον κόσμο και βελτιώνει σημαντικά την αποτελεσματικότητα της ροής εργασίας μετά την ολοκλήρωση της λήψης. Αναγνωρίζοντας πιο προσεκτικά τις πρακτικές ανάγκες των φωτογράφων, η σειρά SF–G TOUGH specification, χαρακτηρίζεται από φωτεινό κίτρινο σχεδιασμό, καθιστώντας τον εντοπισμό της κάρτας ευκολότερο σε σκοτεινές συνθήκες λήψης.

Απόλυτη Διασφάλιση

Οι κάρτες SD της σειράς SF–G TOUGH specification προσφέρουν ένα εύρος επιπλέον χαρακτηριστικών, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν στους φωτογράφους σιγουριά και αξιοπιστία. Αυτά περιλαμβάνουν την λειτουργία «SD Scan Utility» η οποία επιτρέπει στον χρήστη να ελέγξει ότι η κάρτα είναι σε καλή κατάσταση, και το «File Rescue Software[ii]» που δίνει στο χρήστη τη δυνατότητα να ανακτήσει δεδομένα και φωτογραφίες που έχουν λανθασμένα διαγραφεί. Ακόμη, οι κάρτες SD της σειράς SF-G TOUGH specification είναι ανθεκτικές στις ακτίνες Χ-ray, την θερμοκρασία και την ακτινοβολία UV, είναι αντιστατικές και ανθεκτικές στους μαγνήτες.

Διαθεσιμότητα

Η σειρά καρτών μνήμης SF-G TOUGH θα είναι διαθέσιμη στα 32GB, 64GB και 128GB. Θα κυκλοφορήσουν στην Ευρώπη από τον Οκτώβριο. Περισσότερες πληροφορίες για το προϊόν θα βρείτε εδώ: http://www.sony.net/sfgt/

[i] Η standard SD αντέχει τη πίεση 10N, ενώ αυτή η κάρτα αντέχει σε πίεση 180Ν.

[ii] Λήψη από την ιστοσελίδα υποστήριξης της Sony

Πηγή: https://www.techpress.gr

Η παραβίαση δεδομένων κοστίζει και σε θέσεις εργασίας

paraviasi dedomenonΠολλαπλές συνέπειες σε μία επιχείρηση μπορεί να επιφέρει η παραβίαση δεδομένων, με τη ζημιά να μην είναι μόνο οικονομική, αλλά να έχει αντίκτυπο και στη φήμη της εταιρείας, αλλά και στην ιδιωτικότητα του πελάτη. Η παραβίαση μπορεί, επίσης, να επηρεάσει σοβαρά τη σταδιοδρομία των ατόμων στην εμπλεκόμενη εταιρεία. Σύμφωνα με νέα έκθεση της Kaspersky Lab και της B2B International, σχεδόν μία στις τρεις (31%) παραβιάσεις δεδομένων τον τελευταίο χρόνο είχαν ως αποτέλεσμα την απόλυση εργαζομένων. Και συγκεκριμένα, στο 29% των ΜμΕ και στο 27% των μεγάλων επιχειρήσεων, αυτοί που απολύθηκαν ήταν υψηλά ιστάμενοι εργαζόμενοι εκτός του τομέα της Πληροφορικής.

“Μια παραβίαση δεδομένων σε μια εταιρεία μπορεί να είναι μια εμπειρία που θα αλλάξει τη ζωή, τόσο των πελατών της, όσο και των υπαλλήλων της”, επισημαίνει πρόσφατη έκθεση της B2B International και της Kaspersky Lab. Η έρευνα (From data boom to data doom: the risks and rewards of protecting personal data) δείχνει ότι το 43% των επιχειρήσεων, παγκοσμίως, είχε τουλάχιστον μία παραβίαση δεδομένων κατά το τελευταίο έτος, εκ των οποίων τα δύο πέμπτα των περιπτώσεων επηρέασαν τα στοιχεία προσωπικής ταυτοποίησης του πελάτη (41% για τις ΜμΕ και 40% για τις μεγάλες επιχειρήσεις). Όσο για το εμπλεκόμενο προσωπικό, δεν έχουν πάντοτε την ευκαιρία - ούτε καν σε επίπεδο ανώτατου στελέχους - να κρατήσουν τη δουλειά τους.

Απολύσεις
Το φάσμα των εργαζομένων, που απολύθηκαν μετά από μια παραβίαση δεδομένων, αποδεικνύει ότι ένα τέτοιο περιστατικό μπορεί να επηρεάσει τον οποιοδήποτε και μόνο το 2017, μεγάλος αριθμός εργαζομένων απολύθηκαν ως αποτέλεσμα παραβιάσεων δεδομένων: από διευθύνοντες συμβούλους μέχρι απλούς υπαλλήλους που εκθέτουν τα στοιχεία των πελατών της εταιρείας.

Όπως διαπιστώνει η μελέτη, για τις επιχειρήσεις αυτό σημαίνει κάτι περισσότερο από την απώλεια ενός “ταλέντου”: το 45% των ΜμΕ και το 47% των μεγάλων επιχειρήσεων έπρεπε να καταβάλουν αποζημίωση στους πληγέντες πελάτες, πάνω από το ένα τρίτο - 35% και 38% αντίστοιχα - έχουν αναφέρει προβλήματα στην προσέλκυση πελατών και πάνω από το ένα τέταρτο των ΜμΕ (27%) και των μεγάλων επιχειρήσεων (31%) έπρεπε να καταβάλουν κυρώσεις και πρόστιμα.

Ευαίσθητα δεδομένα
Η έρευνα σημειώνει ότι στις σύγχρονες επιχειρήσεις, η αποθήκευση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων είναι πρακτικά αναπόφευκτη: το 86% συλλέγει και αποθηκεύει στοιχεία προσωπικής ταυτοποίησης των εργαζομένων, σύμφωνα με την έκθεση. Επιπλέον, στο σημερινό όλο και πιο σύνθετο περιβάλλον, νέοι κανονισμοί, όπως το GDPR, σημαίνουν ότι η αποθήκευση προσωπικών πληροφοριών έρχεται και με κινδύνους συμμόρφωσης. Αυτό που καθιστά τους κινδύνους ακόμα πιο απτούς, είναι ο πραγματικός τρόπος με τον οποίο οι επιχειρήσεις αποθηκεύουν τα δεδομένα: περίπου το 20% των ευαίσθητων δεδομένων των πελατών και των εταιρειών βρίσκεται έξω από την εταιρική περίμετρο: σε δημόσιο cloud, σε BYOD συσκευές και στις εφαρμογές SaaS τα οποία καθιστούν τον έλεγχο της ροής δεδομένων και την ασφαλή διατήρησή τους πρόκληση για τις επιχειρήσεις.

Μέτρα προστασίας
Η έκθεση αναφέρει ότι το 88% των επιχειρήσεων διαθέτει τουλάχιστον κάποια μορφή πολιτικής ασφάλειας δεδομένων και συμμόρφωσης. Ωστόσο, η ίδια η πολιτική απορρήτου δεν αποτελεί εγγύηση ότι τα δεδομένα θα χρησιμοποιηθούν σωστά. “Ενώ μια παραβίαση δεδομένων είναι καταστροφική για μια επιχείρηση στο σύνολo της, μπορεί, επίσης, να έχει αντίκτυπο στην προσωπική ζωή των ανθρώπων - είτε πρόκειται για πελάτες είτε για υπαλλήλους - έτσι υπενθυμίζει ότι η ψηφιακή ασφάλεια έχει πραγματικές συνέπειες και είναι στην πραγματικότητα ανησυχία όλων. Με τα δεδομένα που ταξιδεύουν τώρα σε συσκευές και μέσω του cloud και με κανονισμούς όπως το GDPR να έχουν τεθεί σε εφαρμογή, είναι σημαντικό οι επιχειρήσεις να δίνουν ακόμη μεγαλύτερη προσοχή στις στρατηγικές προστασίας δεδομένων τους”, αναφέρει η Kaspersky Lab.

Πηγή: http://www.sepe.gr

Κερδίζουν έδαφος οι online αγορές τεχνολογικών προϊόντων

online texnologikaΨήφο εμπιστοσύνης στο online κανάλι για την αγορά Τεχνικών Καταναλωτικών Αγαθών (TCG) δίνουν όλο και περισσότεροι καταναλωτές παγκοσμίως. Το πρώτο εξάμηνο του 2018 οι online πωλήσεις αντιπροσωπεύαν το ένα τρίτο της συνολικής αξίας των τεχνολογικών αγαθών, που διατέθηκαν στην παγκόσμια αγορά. Ωστόσο, στην Ευρώπη οι αγορές τεχνολογικών προϊόντων μέσω Διαδικτύου εξακολουθούν να υπολείπονται του παγκόσμιου μέσου όρου, αντιπροσωπεύοντας ποσοστό 25% της συνολικής αξίας των προϊόντων τεχνολογίας. Από γεωγραφική άποψη η περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού με πρωταγωνίστρια την Κίνα ηγείται του παγκόσμιου ηλεκτρονικού εμπορίου τεχνολογικών προϊόντων, με το online εμπόριο των προϊόντων τεχνολογίας να αυξάνεται με ρυθμό 23% το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Το εξεταζόμενο διάστημα, το μερίδιο των online πωλήσεων τεχνολογικών αγαθών στην Κίνα ξεπέρασε το 30% της συνολικής αξίας της αγοράς TCG. Ωστόσο, σύμφωνα με σχετικό report της GfK, στο οποίο περιλαμβάνονται οι παραπάνω εκτιμήσεις, η Ευρώπη αναμένεται να εξελιχθεί το νέο “πεδίο μάχης” για τις επιχειρήσεις του κλάδου του online λιανεμπορίου TCG. Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, οι καταναλωτές στις 18 ευρωπαϊκές χώρες -που εξετάζει η έρευνα- αισθάνονται ήδη πολύ εξοικειωμένοι με την αγορά προϊόντων τεχνολογίας μέσω του Διαδικτύου (μερίδιο online 38%) σε σχέση με άλλους τύπους προϊόντων.

Οι κινητές συσκευές -όπως επισημαίνουν οι συντάκτες του report- θα δώσουν περαιτέρω ώθηση στην αγορά του ηλεκτρονικού εμπορίου. Ήδη για έναν σημαντικό αριθμό καταναλωτών οι αγορές τεχνολογικών προϊόντων μέσω του Ίντερνετ με τη χρήση ενός smartphone ή tablet είναι πολύ δημοφιλείς. Μάλιστα, το 40% των καταναλωτών συμφωνεί με την άποψη ότι η «η κινητή συσκευή τους γίνεται το πιο σημαντικό εργαλείο αγορών». Και πάλι, οι γίγαντες κινεζικού ηλεκτρονικού εμπορίου βρίσκονται σε ηγετική θέση στον τομέα του mobile commerce, καθώς οι Κινέζοι καταναλωτές είναι απόλυτα εξοικειωμένοι με τις κινητές συσκευές τους για περισσότερο από το 80% των αγοραστών τεχνολογικών προϊόντων στην Κίνα το smartphone ή το tablet είναι η προτιμώμενη συσκευή αγορών.

Παίκτες λιανικής
Η μελέτη επισημαίνει, τέλος, ότι οι ισχυρές συμμαχίες μεταξύ βασικών παραγόντων του λιανεμπορίου θα φέρουν σημαντικές αλλαγές στον χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου τεχνολογικών προϊόντων. Η τάση αυτή θα είναι έντονη παγκοσμίως και ακόμη πιο έντονη επί ευρωπαϊκού εδάφους. Οι συνεργαζόμενοι παίκτες του λιανεμπορίου θα αποκτήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα από τις μοναδικές προτάσεις πώλησης παντός καναλιού - επιτρέποντάς τους να φέρουν στους πελάτες τους την καλύτερη εμπειρία αγοράς και πώλησης μέσω των νέων τεχνολογιών, των κοινών δραστηριοτήτων καινοτομίας και των συνεργασιών σε μεγάλες αναλύσεις δεδομένων.

Να σημειωθεί ότι οι 18 ευρωπαϊκές αγορές, που εξετάζει η μελέτη της εταιρείας είναι οι: Αυστρία, Βέλγιο, Τσεχία, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία, Ουγγαρία, Ιταλία, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρωσία, Σλοβακία, Ισπανία.

Πηγή: http://www.sepe.gr

SIA: Νέα Πλατφόρμα Open Banking

sia mipΗ SIA παρουσιάζει την νέα ψηφιακή πλατφόρμα «Open Banking» η οποία δίνει τη δυνατότητα σε Ιταλικές και Ευρωπαϊκές τράπεζες, εταιρείες fintech, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και δημόσιους οργανισμούς να προωθήσουν τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών πληρωμών, που προκύπτουν μέσω της κοινοτικής οδηγίας P2D2, επιτρέποντάς τους να εκμεταλλευτούν νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες ενώ ταυτόχρονα επιτυγχάνεται η πλήρης συμμόρφωσή τους με την νέα νομοθεσία.

Η «Πλατφόρμα Open Banking» συγκαταλέγεται μεταξύ των βασικών στρατηγικών προτεραιοτήτων της SIA και εστιάζει στην δημιουργία ενός οικοσυστήματος το οποίο θα διευκολύνει την συνεργασία μεταξύ τραπεζών και των νέων παικτών της αγοράς (τους λεγόμενους TPPs – Third Party Payment Service Providers) και ως εκ τούτου θα προτρέπει την δημιουργία υπηρεσιών υψηλής ποιότητας για καταναλωτές και επιχειρήσεις.

Η SIA υποστηρίζει τις τράπεζες και τους TPPs στην προσπάθεια για δημιουργία νέων υπηρεσιών οι οποίες θα ανταποκρίνονται σε περιπτώσεις συγκεκριμένων χρήσεων, χάρη σε μια σειρά από λειτουργίες που είναι διαθέσιμες στην ψηφιακή πλατφόρμα μέσω cloud, και οι οποίες μειώνουν το κόστος ανάπτυξης και σχεδιασμού, δημιουργούν λιγότερες ανάγκες επενδύσεων σε τεχνολογικές δομές ενώ συντελούν σε μειωμένο αντίκτυπο στην λειτουργία της επιχείρησης.

Για παράδειγμα, η «Πλατφόρμα Open Banking» επιτρέπει πρόσβαση σε πληροφορίες που σχετίζονται με πολλαπλούς τραπεζικούς λογαριασμούς, προσφέρει βελτιστοποίηση στη διαδικασία ενσωμάτωσης νέων πελατών, ενώ η διαχείριση μετρητών και της εν γένει ρευστότητας καθώς και η διεκπεραίωση διατραπεζικών εντολών πληρωμής γίνονται με πιο ασφαλή τρόπο λόγω του ελέγχου που γίνεται σε πραγματικό χρόνο στα διαθέσιμα κεφάλαια και στα ευρύτερα περιουσιακά στοιχεία.

Με την κοινοτική αυτή οδηγία ξεκινάει η εποχή του Open Banking, έναν νέο τρόπο τραπεζικής λειτουργίας, ανοικτό και προσβάσιμο σε μη-τραπεζικούς παίκτες, ο οποίος έχει ως σκοπό να φέρει την επανάσταση στην εμπειρία που έχουν καταναλωτές και επιχειρήσεις.

«Η οδηγία P2D2 και το Open Banking αποτελούν μια μοναδική ευκαιρία για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της βιομηχανίας πληρωμών. Η τεχνογνωσία της SIA και η τεχνολογία που παρέχει επιτρέπουν σε τράπεζες και TPPs να υποστηρίξουν καινοτομίες στην λειτουργία τους, να βελτιώσουν την εμπειρία των χρηστών και να παρέχουν υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας και ταχύτητας στις πληρωμές» σχολίασε σχετικά η κ. Cristina Astore, Director of International Division της SIA.

Η πλατφόρμα Open Banking είναι ενσωματωμένη στην λύση «SIA EasyWay» και επιτρέπει σε τράπεζες και άλλους παρόχους υπηρεσιών πληρωμών (PSP) να διαχειρίζονται άμεσες πληρωμές σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και όλες τις σχετικές λειτουργίες για πληρωμές και εισπράξεις στην περιοχή SEPA.

Πηγή: https://www.techpress.gr