Education Festival 2018!!!

education-festival-2018Από το έμμεσο στο άμεσο και από το διάβασμα στην εμπειρική αναζήτηση, ανακαλύπτουμε την κοινωνική μας διάσταση και τους δεσμούς μας με τον προορισμό της αυτοπραγμάτωσης.

Αν βασανίζεσαι ακόμα από ανησυχίες, όπως «γιατί ήρθα σε αυτή τη ζωή;» ή «τι θα γίνω όταν μεγαλώσω;», ίσως βρεις μέρος της αλήθειας στο Education Festival 2018, αφιερωμένο στη βιωματική εκπαίδευση, που διοργανώνει για άλλη μία χρονιά το Skywalker.gr.

Το φεστιβάλ θα ζήσει στο Θησείο, στο Γκάζι, στα Πετράλωνα, με την καρδιά του να «χτυπά» στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη, από την Παρασκευή 7 έως την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018, από τις 10:00 έως τις 20:00.

Με χαμηλό εμπορικό αλλά υψηλό κοινωνικό ενδιαφέρον, περιμένουμε να σε γνωρίσουμε και να σε δούμε να προσπαθείς το ακατόρθωτο: Να καταλάβεις πολλά για όσα μέχρι σήμερα υποψιαζόσουν λίγα. Τελικά, ίσως υπάρχουν και κανονικές σπουδές.

Ο σκοπός του φεστιβάλ είναι η ανάδειξη της αξίας της βιωματικής μάθησης στη δυναμική της ευζωίας και της επιβίωσης, καθώς και η παρουσίαση των εναλλακτικών προτάσεων στην εκπαίδευση από ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς.

Τα προγράμματα των εκθετών που θα παρευρεθούν στο τριήμερο «Education Festival 2018», θα παρουσιαστούν με διαδραστικό τρόπο για την αποτελεσματικότερη αλληλεπίδραση με τους επισκέπτες, σε όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ.

Από το φεστιβάλ δεν θα λείπουν δράσεις στην αίθουσα αλλά και στον δρόμο, καθώς και ψυχαγωγικά και εκπαιδευτικά δρώμενα που θα πραγματοποιηθούν «μέσα και έξω από τον φράκτη» για την ανάδειξη επαγγελματικών και κοινωνικών δεξιοτήτων.

Στο κλείσιμο του φεστιβάλ, την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου, θα λάβει χώρα η τελετή απονομής των Τιμητικών Διακρίσεων και Βραβείων.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Πηγή: techpress.gr

H Tesla κυκλοφόρησε $1.500 σανίδα του σερφ

tesla-sanidaΜια αναπάντεχη κυκλοφορία έκανε η Tesla βγάζοντας προς αγορά μια συλλεκτική σανίδα του σερφ, που κοστίζει $1.500 και υπάρχει σε 200 μονάχα τεμάχια. Ή καλύτερα, υπήρχε καθώς ξεπούλησε αμέσως.

Όπως γράφει το Electrek, η σανίδα σχεδιάστηκε από το Tesla Design Studio με την βοήθεια των Lost Surfboards του Matt "Mayhem" Biolos, που ασχολούνται με την δημιουργία τους από το 1987. To πάνω μέρος της σανίδας είναι μαύρο και το από κάτω κόκκινο, ενώ και οι δύο πλευρές έχουν πάνω το λογότυπο Tesla.

Η Tesla σχεδίασε την σανίδα να έχει την ίδια ματ ποιότητα και γυαλίσματα όπως τα αυτοκίνητα της εταιρείας. Το πάνω μέρος είναι επικαλυμμένο με ελαφρύ "Black Dart" carbon fiber.

Οι τυχεροί που πρόλαβαν να αγοράσουν μία από τις 200 σανίδες, θα πρέπει να περιμένουν περίπου 10 εβδομάδες πριν την λάβουν στα χέρια τους.

Πηγή: https://gr.pcmag.com

Raspberry Pi: «Μεγαλώνοντας» μικρούς επιστήμονες!

raspberry piTο Raspberry Pi Foundation είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 2009, με σκοπό την προώθηση της μελέτης των βασικών αρχών σχετικά με την επιστήμη των υπολογιστών στα σχολεία. Μέσω της δράσης του οργανισμού, αναπτύχθηκε το Raspberry Pi, ο καλύτερος ίσως φίλος των παιδιών στο ταξίδι της βιωματικής μάθησης και της εξοικείωσής τους με ό,τι αποτελεί αδιαμφισβήτητα το «αύριο» του πολιτισμού μας.

Τι είναι το Raspberry Pi και πως να ξεκινήσετε

Στην ουσία, πρόκειται για έναν μικρό ηλεκτρονικό υπολογιστή και άρα αυτό που χρειάζεται είναι ηλεκτρικό ρεύμα, οθόνη, πληκτρολόγιο και ποντίκι. Μπορείτε να αγοράσετε αυτά τα περιφερειακά εξαρτήματα ή να χρησιμοποιήσετε ήδη υπάρχοντα εξοπλισμό, όπως για παράδειγμα τον φορτιστή του τηλεφώνου σας, που μπορεί να χρησιμεύσει για την παροχή ρεύματος ή την τηλεόραση, η οποία μπορεί να λειτουργήσει ως οθόνη. Ταυτόχρονα, ένας υπολογιστής χρειάζεται απαραίτητα και σκληρό δίσκο για να αποθηκεύει αρχεία αναγκαία για τη λειτουργία του. Σε αυτήν την περίπτωση, η χρήση μιας micro SD κάρτας θα διευθετήσει το πρόβλημα, προσφέροντας τον ζητούμενο αποθηκευτικό χώρο.

Εξίσου σημαντική είναι η ύπαρξη λειτουργικού συστήματος, προκειμένου το Raspberry Pi να δουλέψει. Ενας απλός τρόπος για να ρυθμίσετε το ζήτημα, είναι να κατεβάσετε το λειτουργικό που θέλετε (π.χ. μια ελαφριά έκδοση του Linux) και να το εγκαταστήσετε στην micro SD κάρτα που θα χρησιμοποιήσετε. Εχετε βέβαια υπόψιν, πως το Raspbian αποτελεί το προτεινόμενο και μάλλον καταλληλότερο λειτουργικό για Raspberry, μιας και αναπτύχθηκε από το ίδιο το Raspberry Pi Foundation ακριβώς για αυτό το λόγο. Πλέον, χρειάζεται απλώς να συνδέσετε πληκτρολόγιο και ποντίκι μέσω των USB θυρών, την οθόνη μέσω καλωδίου HDMI και την micro SD κάρτα μέσω της ειδικής υποδοχής. Σημειωτέον, πως το Raspberry Pi δεν διαθέτει on/off λειτουργία, όπως συμβαίνει με τους υπολογιστές και αρκεί η τροφοδοσία του με ρεύμα ώστε να τεθεί σε λειτουργία. Η πράσινη LED ένδειξη θα επιβεβαιώσει του λόγου το αληθές.

Λειτουργικότητα και εφαρμογές

Το Raspberry Pi αποτελεί έναν εξαιρετικά φτηνό υπολογιστή και η χρησιμότητα του έγκειται κυρίως στο γεγονός πως επιτρέπει σε κάποιον να πειραματιστεί και να εξερευνήσει τις δυνατότητες του φυσικού προγραμματισμού. Μέσω δύο σειρών από pins που μπορούν να δεχθούν απλές εντολές μέσω software, προσφέρει εξοικείωση με ένα σύστημα, το οποίο βρίσκει εφαρμογή σε πλήθος λειτουργιών, από τα αυτοματοποιημένα οικιακά συστήματα έως τον απομακρυσμένο έλεγχο.

Υπάρχουν εκατοντάδες online μαθήματα που περιγράφουν με λεπτομέρεια το πως μπορείτε να ξεκινήσετε την ενασχόληση με τον φυσικό προγραμματισμό. Με βάση την ηλικία του παιδιού σας, ίσως θα ήταν προτιμότερο να ξεκινούσατε επιλέγοντας το Python ή το Scratch ως γλώσσες προγραμματισμού, καθώς και οι δύο έχουν αναπτυχθεί από το Raspberry Pi Foundation και αποτελούν ένα ιδιαίτερα ευνοϊκό περιβάλλον για να ξεκινήσει κανείς.

Πηγή: techpress.gr

Μπείτε στο ίντερνετ μέσω εικονικής πραγματικότητας με τον Chrome

vr chromeΚαλά νέα έχουμε για όσους έχουν το Google Daydream View ή το Lenovo Mirage Solo headset εικονικής πραγματικότητας: Μπορείτε τώρα να χαθείτε στον κόσμο του ίντερνετ σε VR μέσω Google Chrome.

Για να το δοκιμάσετε πρέπει να κατεβάσετε την νεότερη έκδοση του Chrome στο android smartphone σας μέσω του Google Play. Μετά θα μπορείτε να τρέξετε τον Chrome από την κεντρική οθόνη της συσκευής Daydream που έχετε και να μπείτε σε οποιαδήποτε σελίδα θέλετε σε VR.

"Όλες σας οι αγαπημένες λειτουργίες του Chrome, από φωνητική αναζήτηση σε κρυφά παράθυρα και σελιδοδείκτες, είναι τώρα διαθέσιμες στο Daydream headset σας", έγραψε σε ανάρτηση ο Gordon Brander (Chrome UX Engineer). "Mε τον Chrome τώρα διαθέσιμο στο Daydream, μπορείτε να ξεκινήσετε αναζητήσεις στο κινητό σας είτε διαβάζετε το αγαπημένα σας άρθρο ειδήσεων είτε βλέπετε ένα βίντεο στο Youtube, και εύκολα να μεταβείτε στο headset σας."


Το Google πρόσθεσε επίσης μια αποκλειστική λειτουργία για το Daydream, το cinema mode, που "βελτιστοποιεί διαδικτυακά βίντεο για την καλύτερη δυνατή VR εμπειρία", έγραψε ο Brander.

Πηγή: https://gr.pcmag.com

8 στους 10 Έλληνες έχουν τουλάχιστον ένα smartphone

ellines smartphoneΤουλάχιστον μία συσκευή smartphone διαθέτει το 78% των Ελλήνων. Μάλιστα, στα μεγάλα αστικά κέντρα, στους νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης, η αναλογία όσων κατέχουν μια συσκευή smartphone είναι τέσσερις στους πέντε πολίτες. Την ίδια στιγμή, που η τεχνολογία εξελίσσεται σε βασικό εργαλείο της καθημερινότητας του πολίτη, η σχέση του Έλληνα με το “έξυπνο” κινητό του γίνεται στενότερη. Ήδη σήμερα, περίπου εννιά στους δέκα Έλληνες χρήστες (85%) επισκέπτονται το Διαδίκτυο με οποιαδήποτε συχνότητα, με το μέσο όρο σύνδεσης να διαμορφώνεται στα 207 λεπτά την ημέρα. Μάλιστα, σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία της Focus Bari (Focus on Tech Life tips), οι χρήστες στην Ελλάδα - ακολουθώντας την παγκόσμια τάση - εξελίσσονται και φανατικούς οπαδούς του mobile internet, με το 73% να συνδέεται στο Διαδίκτυο μέσω του κινητού του τηλεφώνου.

Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει, μάλιστα, ότι ένας στους τέσσερις χρήστες “σερφάρει” από το κινητό του για περισσότερο από μία ώρα ημερησίως, με το ποσοστό αυτών, που μπαίνουν το Διαδίκτυο από το κινητό για περισσότερο από μία ώρα ημερησίως, να φτάνει το 52% στις ηλικίες 13 έως 44 ετών. Συνολικά, επτά στα δέκα νοικοκυριά έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο, με το δημοφιλέστερο μέσο σύνδεσης να είναι το κινητό και το laptop να ακολουθεί (77% και 53% αντίστοιχα).

Social media
Σύμφωνα με την έρευνα, που αποτυπώνει τη σχέση των Ελλήνων με το Διαδίκτυο, τα smartphones, τα social media και τη συνδρομητική τηλεόραση και αφορά την περίοδο Ιανουαρίου - Μαρτίου 2018, περισσότεροι από τους μισούς (το 53%) χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μάλιστα, ένας στους τρεις αφιερώνει περισσότερο από μία ώρα ημερησίως. Υψηλή είναι και η χρήση mobile εφαρμογών, καθώς επτά στους δέκα Έλληνες χρησιμοποιεί applications, με το υψηλότερο ποσοστό να καταγράφεται στην ηλικιακή ομάδα 13-24 ετών (96%). Το “top 3” των δημοφιλέστερων εφαρμογών περιλαμβάνει την επικοινωνία - viber, skype και messenger - σε ποσοστό 54%, τα social media με ποσοστό 52% και τα apps βίντεο και μουσικής με ποσοστό 36%.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την έρευνα, το 29% των Ελλήνων έχει συνδρομητική τηλεόραση, ενώ η κατοχή στα νοικοκυριά με τέσσερα ή και περισσότερα μέλη φτάνει το 35%.

Παιδιά και Internet
Ιδιαίτερα στενή είναι στην Ελλάδα - όπως άλλωστε συμβαίνει και διεθνώς - η σχέση των παιδιών με τα κινητά τηλέφωνα και το Διαδίκτυο. Συγκεκριμένα, τέσσερα στα πέντε Ελληνόπουλα (το 78%), ηλικίας 5 έως 12 ετών, χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο, με το tablet να είναι η πιο δημοφιλής συσκευή για σερφάρισμα στο Internet (38%). Ακολουθεί το smartphone (με 29%) και το laptop με 20%. Επιπλέον, ένα στα έξι παιδιά, ηλικίας 6-12 ετών διαθέτει κινητό τηλέφωνο, ενώ η πιο συνηθισμένη ηλικία για την απόκτηση κινητού είναι τα δέκα χρόνια.

Πηγή: sepe.gr