Η κρίση περιορίζει την τεχνολογική εστίαση των ελληνικών ΜμΕ

krisi mmeΗ τεχνολογική εστίαση των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ) είναι μία από τις …παράπλευρες απώλειες της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα. Από την έναρξη της κρίσης μέχρι σήμερα, ο αριθμός των ΜμΕ μέσης - υψηλής τεχνολογίας μειώθηκε κατά 40%. Μια μείωση, την οποία διαπιστώνει κοινή έκθεση των ΕΥ και ΣΕΒ, η οποία θα ήταν ίσως δικαιολογημένη, ενταγμένη σε ένα ευρύτερο οικονομικό περιβάλλον, ωστόσο, είναι δυσανάλογη σε σχέση, για παράδειγμα, με την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση.

Υπογράφηκε η μεταβίβαση της Cyta Hellas στη Vodafone

cyta vodafoneΥπό τον έλεγχο της Vodafone περνά και επίσημα η Cyta Hellas, καθώς χθες υπεγράφη η συμφωνία για την πώληση του συνόλου των μετοχών της κυπριακής εταιρείας στην εν Ελλάδι θυγατρική της βρετανικής επιχείρησης. Η αρμόδια Αρχή Τηλεπικοινωνιών της Κύπρου (CYTA) ανακοίνωσε χθες την υπογραφή της σχετικής συμφωνίας πώλησης του συνόλου των μετοχών της ελληνικής θυγατρικής της στον προτιμώμενο προσφοροδότη (Preferred Bidder), τη Vodafone - Panafon Hellenic Telecommunications.

Το AnyDVD αντιγράφει πλέον και UHD Blu-Ray με AACS 2.0

dvd playerΜε την προϋπόθεση ότι διαθέτετε το κατάλληλο "UHD-friendly" Blu-Ray drive.

Τα εμπορικά DVD, Blu-Ray και UHD Blu-Ray προστατεύονται πάντοτε από διάφορες τεχνολογίες απέναντι στις διάφορες προσπάθειες αντιγραφής και διαμοιρασμού του περιεχομένου τους. Όμως, όπως πιθανόν γνωρίζετε, όλες αυτές οι προστασίες παρακάμπτονται σχετικά εύκολα, ακόμα και με έναν απλό οικιακό υπολογιστή. Με μία εξαίρεση: τα UHD Blu-ray discs τα οποία χρησιμοποιούν κρυπτογράφηση AACS 2.0 και δεν έχει καταστεί ακόμα δυνατό να αποκρυπτογραφηθούν. Ή τουλάχιστον έτσι ήταν μέχρι στιγμής!

Σύντομα η υποστήριξη mouse και keyboard στο Xbox One

xbox oneΤο επίσημο site της Microsoft στην Πολωνία διέρρευσε τις πληροφορίες πριν την ώρα τους.

Το γραφείο της Microsoft στην Πολωνία μάλλον βιάστηκε να αποκαλύψει τα σχέδια της εταιρείας σχετικά με την υποστήριξη mouse και keyboard στο Xbox One.

Το συγκεκριμένο θέμα είναι από αυτά που έχουν συζητηθεί πολύ στην κοινότητα των gamers και φαίνεται πως το Xbox One θα προσφέρει σύντομα μια τέτοια πρόταση.

Δίκτυο Wi-Fi εγκαθίσταται σε λεωφορεία, τρόλεϋ και τράμ της Αττικής

wi-fi-attikiΤη δυνατότητα πρόσβασης σε δίκτυο Wi-Fi θα αποκτήσουν οι χρήστες των αστικών συγκοινωνιών της Αττικής. Τα Υπουργεία Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και Υποδομών και Μεταφορών προωθούν, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, Δράση για την εγκατάσταση δικτύου Wi-Fi στις αστικές συγκοινωνίες του νομού.